Binnendeuren

Meestal worden binnendeuren in hout gemaakt. Recon werkt met alle grote merken en heeft ook eigen volkerndeuren in massief hout, met een verschillende designs. U kan uiteraard ook volledig op maat uw eigen dessin en afmetingen voor uw binnendeuren kiezen, tegen concurrentiële prijzen. Binnendeuren in combinatie met glas, matglas of plexi zijn mogelijk.

Uitvoeringen

Welke twee uitvoeringstypes bestaan er? Stompe binnendeuren en opdekdeuren.

Stompe binnendeuren zijn deuren die volledig in het kozijn vallen. Kwaliteitsdeuren worden lichtjes schuin geschaafd bij productie zodat ze mooi sluiten zonder haperen.

Opdekdeuren worden minder gevraagd in België, maar toch kom je ze in grote gebouwen en eenvoudigere woningen wel tegen. Deze binnendeuren vallen deels in het kozijn en deels eroverheen. Ze worden snel geplaatst en meestal gemaakt in serie in fabrieken.

Opbouw

Binnen in de deur zijn er een aantal mogelijke opbouwen zoals honingraatvulling, volspaan of tubespaan.

Honingraatdeuren hebben een kern van stevig karton (of hardboard), die aan beide zijden bekleed is met een type vezelplaat. De binnenkant van de binnendeur heeft een typisch honingraat motief (ook celroostervulling genaamd).

Tubespaan binnendeuren hebben een stevigere kern van spaanderplaat met luchtkanalen. Ze hebben de beste prijs/kwaliteitverhouding voor schilderdeuren.

Volspaan wil meestal zeggen dat de kern volledig in spaanderplaat is gemaakt en bied algemeen de beste kwaliteit voor schilderdeuren. De binnendeuren zijn bovendien goed bestand tegen brand en schade.

Voor de mensen met uitgesproken smaak zijn er uiteraard ook de massieve binnendeuren of combinatieuitvoeringen met MDF en de paneeldeuren. Deze binnendeuren zijn uiteraard iets duurder, maar zijn echter sierstukken in uw woning.

Een extraatje zijn de technisch gespecialiseerde binnendeuren zoals akoestische, brandwerende of inbraakwerende binnendeuren. Recon kan ook het specialiseerde maatwerk aan, die vandaag moeilijk te vinden is. De beste vakmannen zitten bij bouwbedrijf Recon.

Folie, fineer, laminaat of massief. Tijdloos of modern. Wij helpen u graag voor uw binnendeuren.

Eigen plaatsing

Recon plaatst deze binnendeuren ook zelf en zorgt ervoor dat de nodige maten vooraf worden opgenomen en nadien alles haarfijn wordt bijgeregeld. Geen hangende, slepende of scheve binnendeuren. Enkel een perfect geplaatste binnendeur maakt indruk.